Tandoori-kylling

Tandoori-kylling er en tradisjonell,
smaksrik rett fra India.
Tandoori er en leir-ovn for matlaging.
Tandoori Masala er et vanlig krydder
i tandoori-retter. 

Åpne og lukk listene under med + og –

Slik gjør du

Vask hendene dine først og bruk forkle.
Ta fram alle ingrediensene du trenger.
Ta også fram utstyret du trenger.

  1. Skjær kyllingen i grove biter.
  2. Ha olje i stekepannen (alternativt smør/margarin)
    og varm opp fettet.
    Test med 1 kyllingbit.
    Hvis den begynner å steke,

    er pannen varm nok.
  3. Legg i resten av kyllingkjøttet.
    Stek kyllingkjøttet så alle bitene får
    en pen brun farge på alle kanter.
  4. Ta ut kyllingen av stekepannen.
    Legg kjøttet til side på en tallerken
    eller i en bolle.
  5. Forbered Tandoori-sausen
    som det står på pakningen.
    Bruk stekepannen eller en gryte.
    Vanligvis skal du røre sammmen
    krydder-blandingen, Crème Fraîche
    eller ukrydret yoghurt

    og litt væske (vann).
  6. Varm opp sausen. Rør om ofte.
  7. Legg så inn kyllingkjøttet og la det
    putre på lav varme en liten stund.
    Rør om av og til.
  8. Klipp inn koriander i sausen,
    gjerne alt i krukken.
  9. Kok ris som det står på pakningen.
    Ta tiden med mobilen din.
    Når risen er ferdig, er maten ferdig.

Server maten.
Mango Chutney er godt til tandoori-mat

God appetitt!

Tilbehør og variasjoner

Frisk salat passer også veldig godt
til denne maten.
Du kan blande sammen noe av dette:
issalat, agurk, tomat, rødløk, sitron,
lime og appelsin.

Du kan ofte bruke strimlet lammekjøtt
i indiske retter, i stedet for kylling.

Du kan også bruke kyllingvinger
kyllingkubber i stedet for
kyllingbryst eller
ferdige strimler.

Noen liker å ha nanbrød (Naan)
til indisk mat.

Du kan kjøpe ferdige nanbrød
som du varmer opp i ovnen.

Enda et vanlig tilbehør
til indisk mat er raita.
Det er yoghurt med for eksempel
agurkbiter og mynte i.

Det fins mange ulike indiske matprodukter
og ferdige sauser,
for eksempel Tikka Masala.
Når du velger produkt, sjekk pakken
for hva du må kjøpe i tillegg.

Matallergi eller matintoleranse

Melkeproduktene (Crème Fraîche
og yoghurt) inneholder

varierende mengder laktose.
Skekk også kyydder-blandingen for innhold.

Hjem (alle oppskriftene)