Høye smørbrød kommer fra Danmark.
De er brødskiver med mye godt pålegg.
De passer godt for lunsj eller fest.
Danske høye smørbrød har egne navn
avhengig av pålegget.
Det fins veldig mange ulike.
Her får du 3 oppskrifter:
- Lun leverpostei
- Potetmat
- Stjerne-skudd
Åpne og lukk listen under med + og –
Slik gjør du
Vask hendene dine først og bruk forkle.
Ta fram alle ingrediensene du trenger.
Hvis du lager flere ulike smørbrød,
lag 1 type av gangen.
Ta også fram utstyret du trenger.
Åpne og lukk oppskriftene under med + og – Dette trenger du: Til pynt: Dette trenger du: Til pynt: Dette trenger du: Til pynt:
Lun leverpostei: Ingredienser
Det fins andre merker og pakninger.
Lun leverpostei: Lag smørbrødet
i ovnen (uten plastlokket).
Posteien skal bli tydelig varm,
men ikke så glovarm
at posteien smelter.
Det tar 10-15 minutter.
Ta tiden med mobilen din.
Når posteien er varm,
ta den ut av ovnen.
Bruk grytekluter eller grytevotter.
Smør skivene med margarin.
på hver brødskive.
og sprøstekt løk.
med det.
Potetmat: Ingredienser
Det fins andre merker og pakninger.
passer godt)
Potetmat: Lag smørbrødet
Det tar 15-20 minutter.
Ta tiden med mobilen din.
Når de har kjølt seg ned,
skrell dem i hvert fall litt
og skjær dem i skiver.
og 1-2 cm pepperrot fra tube i en skål.
Smør blandingen på hver brødskive.
med kjøkkenpapir.
Skrubb reddikene rene under vann.
Skjær dem i tynne skiver.
Legg på 5-6 skiver kokt potet
Fordel reddikkene på de 2 brødskivene.
Stjerne-skudd: Ingredienser
Det fins andre merker og pakninger.
Stjerne-skudd: Lag smørbrødet
Det tar 10 minutter.
Ta tiden med mobilen din.
Kjøl ned eggene under kalt vann.
Skrell dem og skjær dem i båter
eller skiver.
eller skiver.
opp fra laken.
Press bort lake på skjærefjølen
med kjøkkenpapir.
på toppen av rekene.
Tilbehør og variasjoner
Du kan velge annet brød enn rugbrød,
men bruk helst grovt brød.
Du kan finne på egne høye smørbrød
med pålegg du liker.
Kanskje du har noe i kjøleskapet
som passer godt for et høyt smørbrød.
Lag flotte høye skiver og pynt dem pent.
Matallergi eller matintoleranse
Det fins gluten i de fleste sorter brød,
enkelte buljong-terninger og posteier.
Mange melke-produkter inneholder laktose.
Noen er allergiske mot egg eller sjømat.
Sjekk pakningene for innhold.