Sitronpasta

Sitronpasta er en populær,
kjøttfri rett
fra Italia.
Den er veldig lett å lage.

Åpne og lukk listene under med + og –

Slik gjør du

Vask hendene dine først og bruk forkle.
Ta fram alle ingrediensene du trenger.
Ta også fram utstyret du trenger.

  1. Vask sitronen godt i lunkent vann
    og tørk den.
    På skjærefjøl, rasp fra sitronen det
    ytterste tynne gule skallet.
  2. Skjær sitronen i 2 og
    press ut saften i en sitrus-presse.
  3. Skrell og finhakk hvitløken eller
    press feddene med en hvitløk-presse.
  4. Stek hvitløken i litt olje i middels varme
    til den er gjenomsiktig/gylden.
    (Dette går ganske fort,
    så pass godt på.
    Hvitløken må ikke bli brun.)

    Flytt stekepannen til side
    opp på en bord-skåner.
  5. Kok pastaen som anvist på pakningen.
    Ha litt salt i kokevannet.
    Det tar ca. 8-10 mnutter.
    Ta tiden med mobilen din.
  6. Hell ut mesteparten av pastavannet.
    La litt bli igjen i kjelen så pastaen
    ikke kleber.
  7. Ha lokk på gryten og flytt den til side.
  8. Forbered sitronsausen i stekepannen
    med hvitløken.
    Ha pannen på middels varme igjen
    og bland i
    fløte, sitronsaft, sitronskall
    og pepper.
  9. Gi sausen et oppkok.
  10. Bland sausen med pastaen
    og rør godt om.
  11. Klipp 2 ss persille i pastaen.
  12. Server pastaen med raspet parmesan-ost.

God appetitt!

Tilbehør og variasjoner

Du kan la være å steke hvitløken først.
Da kan du presse hvitløken
rett på pannen og lage sitronsausen.
Smaken blir da skarpere.
Hvis du ikke har fersk hvitløk,
bruk 1 ss hvitløkspulver i sausen.

Matallergi eller matintoleranse

Vanlig pasta innholder gluten.
Det fins glutenfrie varianter.
Sjekk pakningen for innhold.
Noen er allergiske mot sitrusfrukt.

Hjem (alle oppskriftene)