Pho er en klar suppe fra Vietnam.
Pho har mange mulige ingredienser.
Strimler av kjøtt og nudler
er nok alltid med.
Åpne og lukk listene under med + og –
Slik gjør du
Vask hendene dine først og bruk forkle.
Ta fram alle ingrediensene du trenger.
Ta også fram utstyret du trenger.
- Skjær kyllingkjøttet i strimler
hvis du har filet. - Vask soppene og
skjær av roten med jord.
Skjær dem i skiver. - Kutt vårløkene i 1-2 cm lange biter.
- Skyll sukker-ertene godt i dørslag/sil.
Skjær dem i 2 eller 3 biter. - Fordel grønnsakene i suppeskåler.
- Lag buljongen
slik det står på pakningen. - Legg kyllingen i buljongen
og la den koke på lav varme
i ca. 10 minutter.
Kyllingen må bli gjennomkokt. - Legg i risnudlene.
På pakningen står det hvor lenge
nudlene trenger for å bli ferdige.
Ta tiden med mobilen din.
Hold suppen nær kokepunktet,
men ikke la den fosskoke.
Bruk gaffel eller mat-pinsett
for å ta opp en nudel og
sjekk om de er ferdige (myke).
Det tar ikke mange minutter. - Fordel så den glovarme suppen
i suppeskålene.
Hvis du har urter eller lime,
bruk dem som pynt i suppe-skålene
helt til slutt.
God appetitt!
Tilbehør og variasjoner
Du kan lage Pho-suppe
i kylling-buljong eller kjøtt-buljong.
Og du kan bruke strimler av kylling
eller biff.
Hvis du liker det litt sterkt,
kan du ha en ønsket mengde
rød chili i suppen.
Fjern frøene.
Bænnespirer, thai-basilikum,
koriander og limebåter
blir ofte brukt i Pho-suppe.
Halve hardkokte egg kan være godt
å ha i.
Grønnsaker som blir til overs,
kan du bruke i andre retter etterpå.
Matallergi eller matintoleranse
Noen nudler inneholder gluten.
Eggnudler inneholder egg.
Buljongterninger kan inneholde gluten.
Sjekk pakningene for ingredienser.
Noen er allergiske mot sitrusfrukt.