Oppbevaring av mat

Orden på kjøkkenet gjør det

  • enklere å lage mat
  • oppbevare maten riktig
  • finne det du leter etter

Lag gjerne et system med en hjelper
for å få orden på kjøkkenet ditt.
Under får du mange tips.

Tørrmat

I skuffer og skap
kan du ha tørrmat.
Det er for eksempel:

  • posemat (supper, sauser,
    gryteretter)
  • pasta og ris
  • knekkebrød og kjeks
  • salt, sukker og krydder
  • mel
  • kaffe, te og kakao
  • nøtter
  • tørket frukt
  • uåpnet hermetikk
    (metallbokser)
  • uåpnede glass
    (syltetøy, tacosaus,
    pesto, syltede agurker)

Fryseren

Legg frysevarer i fryseren
straks du kommer hjem
fra handleturen.

Det er veldig lurt å merke maten
med tekst om hva det er
før du legger den i fryseren.
Det gjelder spesielt mat som
kanskje blir lenge i fryseren.
Du kan teipe en lapp med tekst
på boksen eller posen.

Kanskje du skal ha en plan for
når du skal ta ut maten
og bruke den.

Kjøleskapet

I et kjøleskap er det flere soner.
Hver sone har ulik temperatur.

Boksene nederst er ment
for grønnsaker og
rotfrukter som poteter og gulrøtter.
De er svale områder.

Hyllene inne i skapet er for
matvarer som skal være kalde.

Matvarer som skal være kalde,
har ofte denne teksten:
Kjølevare 0-4o C.
Slike produkter er:

  • melk, fløte og yoghurt
  • juice
  • majones og ost
  • kjøttpålegg
  • ferskt kjøtt, kylling og fisk
  • åpnede glass med
    tacosaus eller syltetøy

I dør-hyllene i kjøleskapet
kan du oppbevare:

  • egg
  • sennep og ketsjup
  • soyasaus
  • dressinger
  • brusflasker

I hyllene i døren er det ikke like kaldt
som i de andre hyllene.

Hjem (alle oppskriftene)

Tips og råd

Åpent kjøleskap med velorganiserte matvarer i.
Bilde 1
Gjennomsiktige bokser
gjør det lett å holde orden
på matvarene i kjøleskapet.

Kvinne ser inn i åpent kjøleskap.
Bilde 2
Hun skal lage frokost.

Det er enkelt å velge feske varer
når hun har så bra orden
i kjøleskapet sitt.

 

Hjem (alle oppskriftene)

Tips og råd