Minestrone er en kjent rett fra Italia.
Suppen er vanlig hverdagsmat i Italia,
men den passer også til fest.
Åpne og lukk listene under med + og –
Slik gjør du
Vask hendene dine først og bruk forkle.
Ta fram alle ingrediensene du trenger.
Ta også fram utstyret du trenger.
- Skrell løken og hvitløken.
- Skrell eller skrubb gulrøttene
og skyll squashen. - Skyll bønnene i et dørslag.
- Finhakk løk og hvitløk.
- Kutt gulrøtter og squash
i små terninger. - Fres løk og hvitløk i en kjele
til løken er blank. - Ha gulrøtter og squash i kjelen
og la det frese videre et par minutter. - Tilsett vann med buljong-terninger
og tomater, og kok opp. - Tilsett pasta og la suppen småkoke
under lokk til pastaen er ferdigkokt
(8 minutter).
Du må ikke koke pastaen for lenge.
Ta tiden med mobilen din. - Tilsett bønnene på slutten av koketiden
slik at de blir varmet opp.
Server suppen med revet parmesan
og godt brød.
Tilbehør og variasjoner
Minestrone er en fin rett
med tanke på å bruke rester.
Du kan bruke rester av grønnsaker
som du har i kjøleskapet.
Friske urter som basilikum eller persille
er godt å bruke i suppen.
Du kan også bruke tørket urtekrydder
som oregano eller timian.
Hvis du liker det litt sterkt,
kan du finhakke en halv rød chili
og steke den sammen med løk og hvitløk.
Du kan servere suppen med
revet hvitost i stedet for parmesan.
Matallergi eller matintoleranse
Vanlig hvete-pasta inneholder gluten.
Det fins glutenfrie varianter.
Buljongterninger kan inneholde gluten.
Det fins glutenfrie buljong-terninger.
Ost kan inneholde laktose.
Sjekk pakningene for innhold.