Denne retten kommer fra Thailand.
Der er det vanlig å bruke ingredienser
som kokosmelk, Curry paste
og frisk koriander.
Mange liker mat fra Thailand.
Thaimat er oftest ganske mildt.
Åpne og lukk listene under med + og –
Slik gjør du
Vask hendene dine først og bruk forkle.
Ta fram alle ingrediensene du trenger.
Ta også fram utstyret du trenger.
- Skjær fisken i terninger.
- Skyll sukker-ertene godt.
Kutt dem i 2-3 biter. - Kutt vårløken i biter.
- Skjær paprikaen i biter
eller strimler (ikke for tynne). - Varm en gryte med olje
og fres rød Curry paste. - Tilsett kokos-melk og fiske-buljong.
Kok opp. - Putt fisk og grønnsaker i gryten
og la det trekke
til fisken er ferdig (ca. 5 minutter) - Kok opp en kjele med vann.
- Tilsett salt og nudler (eller ris).
Kok i 4 minutter
(eller etter anvisning på pakningen).
Ta tiden med mobilen din.
Server gryten med frisk koriander
og noen dråper lime.
Tilbehør og variasjoner
Du kan kjøpe lakse-filet som hel filet,
i porsjons-stykker og
i ferdige biter eller terninger.
Laks uten skinn er uansett
mest praktisk.
Du kan bruke hvit fisk
i stedet for laks.
Og du kan kjøpe fisk fra fryse-disken.
Du kan kjøpe lime-saft i en flaske
i stedet for en lime-frukt.
Matallergi eller matintoleranse
Noen er allergiske mot sjømat
som fisk og skalldyr.
Buljongterninger kan innehode gluten.
Sjekk pakningene for innhold.