Asiatisk laksegryte

Denne retten kommer fra Thailand.
Der er det vanlig å bruke ingredienser
som
kokosmelk, Curry paste
og frisk koriander.

Mange liker mat fra Thailand.
Thaimat er oftest ganske mildt.

Åpne og lukk listene under med + og –

Slik gjør du

Vask hendene dine først og bruk forkle.
Ta fram alle ingrediensene du trenger.
Ta også fram utstyret du trenger.

  1. Skjær fisken i terninger.
  2. Skyll sukker-ertene godt.
    Kutt dem i 2-3 biter.
  3. Kutt vårløken i biter.
  4. Skjær paprikaen i biter
    eller strimler (ikke for tynne).
  5. Varm en gryte med olje
    og fres rød Curry paste.
  6. Tilsett kokos-melk og fiske-buljong.
    Kok opp.
  7. Putt fisk og grønnsaker i gryten
    og la det trekke
    til fisken er ferdig (ca. 5 minutter)
  8. Kok opp en kjele med vann.
  9. Tilsett salt og nudler (eller ris).
    Kok i 4 minutter
    (eller etter anvisning på pakningen).
    Ta tiden med mobilen din.

Server gryten med frisk koriander
og noen dråper lime.

Tilbehør og variasjoner

Du kan kjøpe lakse-filet som hel filet,
i porsjons-stykker og
i ferdige biter eller terninger.
Laks uten skinn er uansett
mest praktisk.

Du kan bruke hvit fisk
i stedet for laks.

Og du kan kjøpe fisk fra fryse-disken.

Du kan kjøpe lime-saft i en flaske
i stedet for en lime-frukt.

Matallergi eller matintoleranse

Noen er allergiske mot sjømat
som fisk og skalldyr.
Buljongterninger kan innehode gluten.
Sjekk pakningene for innhold.

Hjem (alle oppskriftene)