Matlaging
- Gjør kjøkkenbenken ren før matlaging.
- Vask alltid hendene dine
like før du begynner å lage mat. - Hvis du har, bruk engangs-hansker
når du tar på og skjærer
rått kyllingkjøtt.
Du må vaske ekstra godt
alt som har vært i kontakt
med rått kyllingkjøtt. - Ikke bruk uvaskede skjærebrett
og kniver for både kjøtt og grønnsaker. - Skyll grønnsakene godt i lunkent vann
før du bruker dem i maten.
Pass godt på ikke å få jord
på ingrediensene eller maten. - Bruk kjøkkenpapir for tørking av
kjøkkenbenken og vasken.
Kjøkkenet
- Vask og tørk kjøkkenbenken
etter matlagingen. - Fyll oppvaskmaskinen eller vask opp
etter matlagingen. - Kost eller støvsug gulvet
der du har laget mat
hvis det er avfall på gulvet. - Vask gulvet der du har laget mat
hvis gulvet er flekkete eller klissete. - Tøm søppelbøtten ofte,
spesielt mat-avfallet.
Tekstiler
- Beskytt klærne dine med forkle
når du lager mat. - Skift ut kluter og håndkær ofte.
Fuktige kluter blir fort
stinkende “bakterie-bomber”.
Dette er viktig for god kjøkkenhygiene:
1. Vask hendene før matlaging.
2. Skyll grønnsakene før bruk.
3. Hold kjøkkenet ryddig og rent.
Når du lager mat av rå kylling,
vær ekstra nøye med hygienen.
Bruk engangs-hansker hvis du har.
Bruk redskapene kun til kyllingkjøttet
og vask dem godt etterpå.