Hygiene på kjøkkenet

Matlaging

  • Gjør kjøkkenbenken ren før matlaging.
  • Vask alltid hendene dine
    like før du begynner å lage mat.
  • Hvis du har, bruk engangs-hansker
    når du tar på og skjærer
    rått kyllingkjøtt.

    Du må vaske ekstra godt
    alt som har vært i kontakt
    med rått kyllingkjøtt.
  • Ikke bruk uvaskede skjærebrett
    og kniver for både kjøtt og grønnsaker.
  • Skyll grønnsakene godt i lunkent vann
    før du bruker dem i maten.
    Pass godt på ikke å få jord
    på ingrediensene eller maten.
  • Bruk kjøkkenpapir for tørking av
    kjøkkenbenken og vasken.

Kjøkkenet

  • Vask og tørk kjøkkenbenken
    etter matlagingen.
  • Fyll oppvaskmaskinen eller vask opp
    etter matlagingen.
  • Kost eller støvsug gulvet
    der du har laget mat

    hvis det er avfall på gulvet.
  • Vask gulvet der du har laget mat
    hvis gulvet er flekkete eller klissete.
  • Tøm søppelbøtten ofte,
    spesielt mat-avfallet.

Tekstiler

  • Beskytt klærne dine med forkle
    når du lager mat.
  • Skift ut kluter og håndkær ofte.
    Fuktige kluter blir fort
    stinkende “bakterie-bomber”.

Hjem (alle oppskriftene)

Tips og råd

Vaskin av hender og grønnsaker, skinnende rent kjøkken.
Bilde 1
Dette er viktig for god kjøkkenhygiene:

1. Vask hendene før matlaging.
2. Skyll grønnsakene før bruk.
3. Hold kjøkkenet ryddig og rent.

Rå kyllingfileter.
Bilde 2
Når du lager mat av rå kylling,

vær ekstra nøye med hygienen.
Bruk engangs-hansker hvis du har.
Bruk redskapene kun til kyllingkjøttet
og vask dem godt etterpå.

Hjem (alle oppskriftene)

Tips og råd