Gravlaks med potetstuing

Gravlaks med potetstuing
er en rett fra Sverige.

Den er vanlig langs hele kysten i Sverige.
Mange i Sverige spiser den
om sommeren.

Åpne og lukk listene under med + og –

Slik gjør du

Vask hendene dine først og bruk forkle.
Ta fram alle ingrediensene du trenger.

Ta også fram utstyret du trenger.

  1. Åpne pakken med gravlaks.
    Skill skivene forsiktig fra hverandre
    og
    ha dem på en tallerken
    for servering.

    Hjelp til med kniv og gaffel.
  2. Kok 4 poteter.
    Det tar 15 – 20 minutter.
    Ta tiden med mobilen din.
    Hell ut vannet.

    La de ferdige potetene vente i kjelen
    med lokk på.
    Et håndkle over potetene i kjelen
    holder dem varme lenger.

Mens potetene koker:

  1. Lag hvit saus fra pose.
    Følg anvisningen på posen.
  2. Klipp dill i sausen med saks.

Så:

  1. Skrell potetene (i hvert fall litt)
    og skjær dem i skiver eller båter.
  2. Vend potetskivene i sausen.

Server gravlaksen
med de dillstuede potetene.
Agurk passer godt til denne retten.

Tilbehør og variasjoner

Agurksalat passer veldig godt
til denne retten.
Det er agurkskiver i mild eddiklake.
Du kan finne en oppskrift på nettet.
Grønn salat passer også som tilbehør.

Hjemmelaget hvit saus kan smake
bedre
enn saus fra pose.
Kanskje du kan få hjelp fra en
som er flink til å lage sauser.

Matallergi eller matintoleranse

Saus fra pose kan inneholde gluten.
Sjekk pakningen for innhold.
Noen er allergiske mot sjømat.

Hjem (alle oppskriftene)