Forbehold

Oppskriftene i Verdenmat kan inneholde ingredienser som gjør at matretten ikke passer for alle. Dette gjelder spesielt personer med matallergi eller matintoleranse.

Slike ingredienser eller blandinger kan blant annet være:

  • kornslag som inneholder gluten, og produkter framstilt av slike kornslag
  • skalldyr og produkter framstilt av skalldyr
  • egg og produkter framstilt av egg
  • fisk og produkter framstilt av fisk
  • peanøtter og produkter framstilt av peanøtter
  • soyabønner og produkter framstilt av soyabønner
  • melk og produkter framstilt av melk (herunder laktose)
  • nøtter
  • selleri og produkter framstilt av selleri
  • sennep og produkter framstilt av sennep
  • sesamfrø og produkter framstilt av sesamfrø

I oppskriftene gjør vi brukeren oppmerksom på de vanligste av slike stoffer i den aktuelle oppskriften (under overskriften ‘Matallergi eller matintoleranse’ i alle oppskrifter). Vi peker også på at det er viktig å sjekke pakningene for ingredienser.

Det er likevel brukerens og/eller hjelperens ansvar å velge ingrediensene og sikre at de lar seg bruke uten helsemessig risiko. Vi anbefaler derfor at oppskriftene gjennomgås og eventuelt tilpasses i samarbeid mellom brukeren av denne kokeboken, og hjelperen.

Les mer på Kilder og fagstoff.

Hjem (alle oppskriftene)