Oppskriftene i Verdenmat kan inneholde ingredienser som gjør at matretten ikke passer for alle. Dette gjelder spesielt personer med matallergi eller matintoleranse.
Slike ingredienser eller blandinger kan blant annet være:
- kornslag som inneholder gluten, og produkter framstilt av slike kornslag
- skalldyr og produkter framstilt av skalldyr
- egg og produkter framstilt av egg
- fisk og produkter framstilt av fisk
- peanøtter og produkter framstilt av peanøtter
- soyabønner og produkter framstilt av soyabønner
- melk og produkter framstilt av melk (herunder laktose)
- nøtter
- selleri og produkter framstilt av selleri
- sennep og produkter framstilt av sennep
- sesamfrø og produkter framstilt av sesamfrø
I oppskriftene gjør vi brukeren oppmerksom på de vanligste av slike stoffer i den aktuelle oppskriften (under overskriften ‘Matallergi eller matintoleranse’ i alle oppskrifter). Vi peker også på at det er viktig å sjekke pakningene for ingredienser.
Det er likevel brukerens og/eller hjelperens ansvar å velge ingrediensene og sikre at de lar seg bruke uten helsemessig risiko. Vi anbefaler derfor at oppskriftene gjennomgås og eventuelt tilpasses i samarbeid mellom brukeren av denne kokeboken, og hjelperen.
Les mer på Kilder og fagstoff.
Hjem (alle oppskriftene)