Eton mess er en lekker britisk dessert
med få ingredienser.
Den er veldig lett å lage.
Åpne og lukk listene under med + og –
Slik gjør du
Vask hendene dine først og bruk forkle.
Ta fram alle ingrediensene du trenger.
Ta også fram utstyret du trenger.
- Skyll bærene i dørslag/sil
under kalt vann.
Rist skånsomt for å fjerne vannet,
eller klapp dem forsiktig tørre
med kjøkkenpapir. - Hvis du bruker friske jordbær,
fjern stilken med teskje eller kniv.
Kutt store jordbær i biter. - Legg lagvis i porsjons-skåler
eller en serverings-bolle:
- marengs (topper eller knust plate)
- krem–topping
- friske bær
- Gjenta dette noen ganger slik at
du får en passende mengde dessert
i hver skål eller i bollen. - Avslutt med noen bær
på toppen av desserten. - Server straks.
Denne desserten kan ikke
stå lenge og vente.
Da blir marengsen bløt.
Tilbehør og variasjoner
Du kan bruke:
- mange sorter friske bær
- biter av frukt,
for eksempel banan - knuste marengs-plater
i stedet for marengs-topper - syltetøy i stedet for friske bær
Velg gjerne syltetøy uten tilsatt sukker. - pisket fløte i stedet for kremtopping
Da må du bruke kremfløte.
Hvis du vil lage desserten ekstra fin,
kan du pynte den med friske urteblader
som mynte eller sitronmelisse.
Matallergi eller matintoleranse
Krem inneholder laktose.
Marengs er laget av egg (eggehvite).
Noen er allergiske mot jordbær.