Omelett er typisk for Frankrike.
En grønn kafé-salat hører ofte til.
Salaten heter også bistro-salat.
Åpne og lukk listene under med + og –
Slik gjør du
Vask hendene dine først og bruk forkle.
Ta fram alle ingrediensene du trenger.
Ta også fram utstyret du trenger.
- Hvis du skal ha salat til omeletten,
lag den først.
Ha på dressing hvis du ønsker det. - Hvis du lager omelett med fyll,
skjær ingrediensene for fyll i små biter
eller tynne skiver eller strimler.
Rasp litt ost hvis du skal ha det.
En håndfull av fyll er ofte nok. - Knekk eggene i bollen.
Visp sammen egg, vann, salt og pepper
til en jevn blanding. - Ha olje (eller margarin/smør)
i stekepannen og varm opp pannen
til middels-pluss varme. - Hell eggblandingen i stekepannen.
Du kan vipppe pannen forsiktig
så hele bunnen blir dekket. - La eggblandingen stivne litt.
Ha fyllet du har forberedt
på halve omeletten.
Legg et lokk på stekepannen
og la omeletten bli helt stiv.
Det tar ca. 5 minutter.
Ikke stek omeletten for lenge. - Brett halvparten av omeletten uten fyll
opp på halvparten med fyll.
Hjelp til med stekespaden. - La så omeletten skli fra pannen
over på en tallerken.
Hvis du synes dette er vanskelig,
kan du la hele omeletten skli
fra stekepannen over på tallerkenen
og brette omeletten der.
Dette er nok det vanskeligste med omelett.
Det spiller ingen rolle
om det ikke blir helt perfekt.
Nyt omeletten (med salat)!
Tilbehør og variasjoner
En frisk salat passer godt med omelett.
Du kan kjøpe ferdig kuttet salat
i matbutikken.
Du kan bruke sitronsaft
som dressing på salaten.
Balsamico-krem (Crema di Balsamico
eller Balsamico Glaze)
passer også bra som dressing.
Matallergi eller matintoleranse
Omelett er basert på egg.
Ost og smør kan inneholde laktose.
Sjekk pakningene for innhold.