Wok-retter er veldig vanlige i Kina.
Ingrediensene du velger for din wok
steker du raskt i olje (du wokker dem).
Så blander du dem sammen med
en saus.
Ris hører til.
Åpne og lukk listene under med + og –
Slik gjør du
Vask hendene dine først og bruk forkle.
Ta fram alle ingrediensene du trenger.
Ta også fram utstyret du trenger.
- Vei kylling-kjøttet slik
at du vet hvor mye du har.
Litt for mye eller lite gjør ikke noe.
Skjær kjøttet i grove biter/strimler
hvis du ikke har ferdig strimlet kjøtt. - Ta fram grønnsakene du har valgt.
Bruk dem som de er
hvis du har ferdig vaskede og
oppkuttede grønnsaker i pose.
Ellers:
Skyll dem og og skjær dem i grove biter,
3-4 cm lange, ikke veldig tykke.
Hvis du har gulrot, skrubb eller skrell den. - Fordel grønnsakene i 2 porsjoner:
de harde og de myke. - Sett risen til kok.
Kok risen slik det står på pakningen.
Den kokte risen kan vente
mens du wokker. - Ha olje i pannen og stek kyllingen først
på medium pluss varme.
Kyllingen skal bli gjennomstekt.
Ta den ferdige kyllingen ut av pannen. - Ha litt mer olje i pannen.
- Stek (wokk) grønnsakene.
Hell alt fra posen opp i pannen og wok dem
på ganske høy varme.
Hvis du har valgt egne grønnsaker,
wokker du de harde først.
Deretter legger du til de myke. - Legg kyllingen tilbake til pannen
og stek litt videre. - Hell wok-sausen i og rør godt om.
Pynt med koriander. - Woken er ferdig!
Server risen og woken sammen.
God appetitt!
Tilbehør og variasjoner
Grønnsaker som blir til overs,
kan du bruke i andre retter.
Du kan droppe kyllingen om du vil
og ha en vegetar-wok.
Du kan også bruke strimler av biff.
Du kan bruke sursøt chili-saus (i flaske)
i stedet for wok-saus.
Cashew-nøtter på toppen
av en wok-rett passer godt.
Det gjør også biter av vårløk.
Matallergi eller matintoleranse
Ferdig wok-saus kan inneholde gluten.
Det fins glutenfrie sauser, for eksempel
glutenfri soyasaus.
Noen er allergiske mot nøtter.
Les pakningene for innhold.