Wok med kylling

Wok-retter er veldig vanlige i Kina.
Ingrediensene du velger for din wok
steker du raskt i olje (du wokker dem).
Så blander du dem sammen med
en saus.
Ris hører til.

Åpne og lukk listene under med + og –

Slik gjør du

Vask hendene dine først og bruk forkle.
Ta fram alle ingrediensene du trenger.
Ta også fram utstyret du trenger.

  1. Vei kylling-kjøttet slik
    at du vet hvor mye du har.
    Litt for mye eller lite gjør ikke noe.

    Skjær kjøttet i grove biter/strimler
    hvis du ikke har ferdig strimlet kjøtt.
  2. Ta fram grønnsakene du har valgt.
    Bruk dem som de er
    hvis du har
    ferdig vaskede og
    oppkuttede grønnsaker i pose.
    Ellers:

    Skyll dem og og skjær dem i grove biter,
    3-4 cm lange, ikke veldig tykke.
    Hvis du har gulrot, skrubb eller skrell den.
  3. Fordel grønnsakene i 2 porsjoner:
    de harde og de myke.
  4. Sett risen til kok.
    Kok risen slik det står på pakningen.
    Den kokte risen kan vente
    mens du wokker.
  5. Ha olje i pannen og stek kyllingen først
    på medium pluss varme.
    Kyllingen skal bli gjennomstekt.

    Ta den ferdige kyllingen ut av pannen.
  6. Ha litt mer olje i pannen.
  7. Stek (wokk) grønnsakene.
    Hell alt fra posen opp i pannen og wok dem
    på ganske høy varme.
    Hvis du har valgt egne grønnsaker,
    wokker du de harde først.
    Deretter legger du til de myke.
  8. Legg kyllingen tilbake til pannen
    og stek litt videre.
  9. Hell wok-sausen i og rør godt om.
    Pynt med koriander.
  10. Woken er ferdig!

Server risen og woken sammen.

God appetitt!

Tilbehør og variasjoner

Grønnsaker som blir til overs,
kan du bruke i andre retter.

Du kan droppe kyllingen om du vil
og ha en vegetar-wok.
Du kan også bruke strimler av biff.
Du kan bruke sursøt chili-saus (i flaske)

i stedet for wok-saus.
Cashew-nøtter på toppen
av en wok-rett passer godt.

Det gjør også biter av vårløk.

Matallergi eller matintoleranse

Ferdig wok-saus kan inneholde gluten.
Det fins glutenfrie sauser, for eksempel
glutenfri soyasaus.
Noen er allergiske mot nøtter.
Les pakningene for innhold.

Hjem (alle oppskriftene)