Tandoori-kylling er en tradisjonell,
smaksrik rett fra India.
Tandoori er en leir-ovn for matlaging.
Tandoori Masala er et vanlig krydder
i tandoori-retter.
Åpne og lukk listene under med + og –
Slik gjør du
Vask hendene dine først og bruk forkle.
Ta fram alle ingrediensene du trenger.
Ta også fram utstyret du trenger.
- Skjær kyllingen i grove biter.
- Ha olje i stekepannen (alternativt smør/margarin)
og varm opp fettet.
Test med 1 kyllingbit.
Hvis den begynner å steke,
er pannen varm nok. - Legg i resten av kyllingkjøttet.
Stek kyllingkjøttet så alle bitene får
en pen brun farge på alle kanter. - Ta ut kyllingen av stekepannen.
Legg kjøttet til side på en tallerken
eller i en bolle. - Forbered Tandoori-sausen
som det står på pakningen.
Bruk stekepannen eller en gryte.
Vanligvis skal du røre sammmen
krydder-blandingen, Crème Fraîche
eller ukrydret yoghurt
og litt væske (vann). - Varm opp sausen. Rør om ofte.
- Legg så inn kyllingkjøttet og la det
putre på lav varme en liten stund.
Rør om av og til. - Klipp inn koriander i sausen,
gjerne alt i krukken. - Kok ris som det står på pakningen.
Ta tiden med mobilen din.
Når risen er ferdig, er maten ferdig.
Server maten.
Mango Chutney er godt til tandoori-mat
God appetitt!
Tilbehør og variasjoner
Frisk salat passer også veldig godt
til denne maten.
Du kan blande sammen noe av dette:
issalat, agurk, tomat, rødløk, sitron,
lime og appelsin.
Du kan ofte bruke strimlet lammekjøtt
i indiske retter, i stedet for kylling.
Du kan også bruke kyllingvinger
kyllingkubber i stedet for
kyllingbryst eller ferdige strimler.
Noen liker å ha nanbrød (Naan)
til indisk mat.
Du kan kjøpe ferdige nanbrød
som du varmer opp i ovnen.
Enda et vanlig tilbehør
til indisk mat er raita.
Det er yoghurt med for eksempel
agurkbiter og mynte i.
Det fins mange ulike indiske matprodukter
og ferdige sauser,
for eksempel Tikka Masala.
Når du velger produkt, sjekk pakken
for hva du må kjøpe i tillegg.
Matallergi eller matintoleranse
Melkeproduktene (Crème Fraîche
og yoghurt) inneholder
varierende mengder laktose.
Skekk også kyydder-blandingen for innhold.