Nachos kommer fra Mexico.
Det er mais-chips som er vanlig å servere
med dipp eller noe å ha på chipsen.
Her får du 3 enkle oppskrifter:
- nachos med røkt laks
- nachos med speke-skinke
- nachos med gulost
Åpne og lukk listene under med + og –
Slik gjør du
Vask hendene dine først og bruk forkle.
Ta fram alle ingrediensene du trenger.
Ta også fram utstyret du trenger.
- Fordel ønsket antall chips på tallerkener
eller et serverings-fat. - Når du pynter chipsene,
hold dem forsiktig så de ikke går i stykker.
Nachos med røkt laks:
- Skjær (eller klipp) lakse-skivene i
ca. like store biter som chipsene. - Smør noen chips tynt med Philadelphia-ost.
- Legg på en bit laks.
- Pynt gjerne med en liten kvast dill
hvis du har.
Nachos med speke-skinke:
- Skjær (eller klipp) skinke-skivene i
ca. like store biter som chipsene. - Legg en bit skinke på noen av chipsene.
- Legg på skinken liten mengde syltetøy.
Nachos med gulost:
- Skjær gulosten i ca. like store biter
som chipsene. - Legg osteskiver på noen av chipsene.
- Legg på osten liten mengde syltetøy.
Tilbehør og variasjoner
Du kan selv finne på
hva du vil ha på nachos.
Eller kanskje dipp passer bedre.
Dipp kan være ferdig salsa, guacamole
eller lettrømme med krydder-blanding.
Du kan pynte hver nacho for seg
eller legge alle chipsene på et fat
og toppe alle av dem
for eksempel med salsa.
Når flere skal spise nachos sammen,
kan alle få pynte sine chips selv.
Da serverer du chipsene og pålegget
hver for seg.
Da er det lurt å forberede påleggene
slik at de er lette å bruke.
Det kan for eksempel være
å skjære laks eller skinke
i passe små biter i forkant.
Matallergi eller matintoleranse
Nachos er laget av mais.
Da inneholder de ikke gluten.
Sjekk likevel pakningen for ingredienser.
Oster kan inneholde laktose.
Noen er allergiske mot sjømat
for eksempel fisk.
Sjekk pakningene til det
du legger på nachos
og det du har som dipp.