Sashimi

Sashimi er en matrett fra Japan.
Der er vanlig i Japan å servere
ulike sorter rå fisk som sashimi.
Laks er likevel det vanligste.

Åpne og lukk listene under med + og –

Slik gjør du

Vask hendene dine først og bruk forkle.
Ta fram alle ingrediensene du trenger.

Ta også fram utstyret du trenger.

  1. Del avokadoen i 2 halve
    ved å kjøre en kniv inn mot steinen
    og rundt hele frukten.
    Press eller vipp ut steinen.

    Ta ut fruktkjøttet med en skje.
    Skjær det i skiver.
  2. Anrett avokado-skivene på serveringsfatet.
    Hvis du har sitron,
    kan du ha sitronsaft over avokadoen
    så den ikke blir mørk så fort.
  3. Skjær store biter av mangoen.
    Skjær ut fruktjøttet fra bitene
    med en kniv,
    for eksempel som terninger.

    Jobb videre rundt hele steinen.
    Du skal ikke ta med noe av skallet.
  4. Anrett mangoen på fatet.
  5. Skjær laksen i skiver og
    a
    nrett den på fatet.
  6. Hell ponzu-saus over sashimien.
  7. Strø over sesamfrø.
  8. Klipp fra koriander-blader til pynt.

Tilbehør og variasjoner

Med sashimien kan du også servere 
reker, agurk, salatblader, limebåter
og rogn fra glass.

Matallergi eller matintoleranse

Ponzu-saus kan inneholde gluten.
Sjekk pakningen for innhold.
Noen er allergiske mot sitrusfrukter
eller sjømat.

Hjem (alle oppskriftene)