Sashimi er en matrett fra Japan.
Der er vanlig i Japan å servere
ulike sorter rå fisk som sashimi.
Laks er likevel det vanligste.
Åpne og lukk listene under med + og –
Slik gjør du
Vask hendene dine først og bruk forkle.
Ta fram alle ingrediensene du trenger.
Ta også fram utstyret du trenger.
- Del avokadoen i 2 halve
ved å kjøre en kniv inn mot steinen
og rundt hele frukten.
Press eller vipp ut steinen.
Ta ut fruktkjøttet med en skje.
Skjær det i skiver. - Anrett avokado-skivene på serveringsfatet.
Hvis du har sitron,
kan du ha sitronsaft over avokadoen
så den ikke blir mørk så fort. - Skjær store biter av mangoen.
Skjær ut fruktjøttet fra bitene
med en kniv,
for eksempel som terninger.
Jobb videre rundt hele steinen.
Du skal ikke ta med noe av skallet. - Anrett mangoen på fatet.
- Skjær laksen i skiver og
anrett den på fatet. - Hell ponzu-saus over sashimien.
- Strø over sesamfrø.
- Klipp fra koriander-blader til pynt.
Tilbehør og variasjoner
Med sashimien kan du også servere
reker, agurk, salatblader, limebåter
og rogn fra glass.
Matallergi eller matintoleranse
Ponzu-saus kan inneholde gluten.
Sjekk pakningen for innhold.
Noen er allergiske mot sitrusfrukter
eller sjømat.