Pho-suppe med kylling

Pho er en klar suppe fra Vietnam.
Pho har mange mulige ingredienser.
Strimler av kjøtt og nudler
er nok alltid med.

Åpne og lukk listene under med + og –

Slik gjør du

Vask hendene dine først og bruk forkle.
Ta fram alle ingrediensene du trenger.

Ta også fram utstyret du trenger.

  1. Skjær kyllingkjøttet i strimler
    hvis du har filet.
  2. Vask soppene og
    skjær av roten med jord.
    Skjær dem i skiver.
  3. Kutt vårløkene i 1-2 cm lange biter.
  4. Skyll sukker-ertene godt i dørslag/sil.
    Skjær dem i 2 eller 3 biter.
  5. Fordel grønnsakene i suppeskåler.
  6. Lag buljongen
    slik det står på pakningen.
  7. Legg kyllingen i buljongen
    og la den koke på lav varme
    i ca. 10 minutter.
    Kyllingen må bli gjennomkokt.
  8. Legg i risnudlene.
    På pakningen står det hvor lenge
    nudlene trenger for å bli ferdige.
    Ta tiden med mobilen din.
    Hold suppen nær kokepunktet,
    men ikke la den fosskoke.
    Bruk gaffel eller mat-pinsett
    for å ta opp en nudel og
    sjekk om de er ferdige (myke).
    Det tar ikke mange minutter. 
  9. Fordel så den glovarme suppen
    i suppeskålene.

Hvis du har urter eller lime,
bruk dem som pynt i suppe-skålene
helt til slutt.

God appetitt!

Tilbehør og variasjoner

Du kan lage Pho-suppe
i kylling-buljong eller kjøtt-buljong.
Og du kan bruke strimler av kylling
eller biff.

Hvis du liker det litt sterkt,
kan du ha en ønsket mengde
rød chili i suppen.
Fjern frøene.

Bænnespirer, thai-basilikum,
koriander og limebåter
blir ofte brukt i Pho-suppe.

Halve hardkokte egg kan være godt
å ha i.

Grønnsaker som blir til overs,
kan du bruke i andre retter etterpå.

Matallergi eller matintoleranse

Noen nudler inneholder gluten.
Eggnudler inneholder egg.

Buljongterninger kan inneholde gluten.
Sjekk pakningene for ingredienser.
Noen er allergiske mot sitrusfrukt.

Hjem (alle oppskriftene)