Kladdkaka

Kladdkaka er vanlig dessert Sverige.
Det er en mørk og klissete sjokoladekake
med mye smak.
Det heter også brownie eller kladdkake.

Utstyr og ingredienser

Åpne og lukk listene under med + og –

Slik gjør du

Vask hendene dine først og bruk forkle.
Ta fram alle ingrediensene du trenger.

Ta også fram utstyret du trenger.

  1. Kle en spingform eller bunnen av
    en vanlig kakeform med bakepapir.

    Alternativt pensle formen
    med margarin.
  2. Varm opp ovnen til 175 grader.
  3. Ha flytende margarin i en bolle
    og rør inn sukker og kakao.
  4. Tilsett ett egg og rør godt om.
    Tilsett det andre egget og rør godt om.
  5. Tilsett hvetemel og rør om.
  6. Hell kakerøren i formen.
    Skarp bollen godt så du får med alt røren.
  7. Stek kaken på midterste rille
    i ca. 20 minutter.
    Ta tiden med mobilen din.
  8. Avkjøl kaken i formen før du tar den ut.
  9. Server kaken som den er
    eller med friske bær
    og pisket krem (eller vaniljeis).

Tilbehør og variasjoner

Røde friske bær som bringebær
og jordbær passer godt til kladdkaka.
Der er også godt med krem eller vaniljeis.

Du kan blande i kakerøren litt salt
og vaniljesukker, bare 1 teskje av hver.
Da får kaken enda mer smak.

Matallergi eller matintoleranse

Hvetemel innholder gluten.
Det fins glutenfritt mel
og ferdige kake-blandinger uten gluten.
Noen er allergiske mot egg.
Sjekk pakningene for ingredienser.

Hjem (alle oppskriftene)