Når vi hører ordet pizza,
tenker vi på Italia.
Pizza er opprinnelig restemat
i italienske hjem.
Minipizza er en enkel rett
som er rask å lage
hvis du har det travelt.
Eller hvis du vil ha noe godt til kvelds.
Åpne og lukk listene under med + og –
Slik gjør du
Vask hendene dine først og bruk forkle.
Ta fram alle ingrediensene du trenger.
Ta også fram utstyret du trenger.
- Skrell rødløken og skjær den
i tynne skiver. - Sett ovnen på 230° C.
- Legg pizzabunnene på et stekebrett
med bakepapir. - Ha på pizzasaus.
- Fordel osten på de 4 bunnene.
- Ha på skinke, pepperoni og rødløk
- Sett brettet midt i ovnen og
stek pizzaene i 8 – 10 minutter.
Ta tiden med mobilen din.
God appetitt!
Tilbehør og variasjoner
Du kan lage pizzadeigen selv
eller bruke polarbrød, tacolefser
eller pitabrød.
Til topping kan du bruke omtrent
det du vil eller har i kjøleskapet.
Dette er en fin måte å bruke opp rester!
Eksempler på vanlige toppinger er
tomat, sopp, ananasbiter og
strimler av kjøtt eller kylling.
Du kan krydre ferdige pizzaer med
pizzakrydder, basilikum eller oregano.
Pizzadressing eller ruccola
er andre alternativer.
Salat til servering passer bra.
Matallergi eller matintoleranse
Pizzabunner inneholder ofte gluten.
Det fins glutenfrie alternativer.
Pizzadressing kan innholde
både gluten og laktose.
Sjekk pakningen for innhold.