Dette er en drikk som kommer fra India.
Den kan brukes som en frisk dessert,
men er også god som drikke
til sterk indisk mat.
Mango er den vanligste frukten
å bruke i lassi.
Åpne og lukk listene under med + og –
Slik gjør du
Vask hendene dine først og bruk forkle.
Ta fram alle ingrediensene du trenger.
Ta også fram utstyret du trenger.
- Sjekk at du har isbiter.
(Du kan lage isbiter i forveien selv
eller kjøpe ferdige isbiter
i matbutikken.) - Skrell mangoene og kutt dem i biter.
- Finn en bolle og bland sammen
mango, appelsinjuice,
kefir og sukker. - Bruk en stavmikser og kjør
til du kar fått en jevn drikk. - Ha isbiter i glass,
og fyll opp med mango lassi.
Tilbehør og variasjoner
Du kan også bruke naturell yoghurt,
surmelk eller kulturmelk
for å lage lassi.
Du kan bruke banan
i stedet for mango.
Du kan pynte glass med lassi
med frisk sitron-melisse eller mynte.
Matiallergi eller matintoleranse
Kefir, surmelk, kulturmelk
og yoghurt inneholder
varierende mengder laktose.
Noen er allergiske mot sitrusfrukter.