Mango lassi

Dette er en drikk som kommer fra India.
Den kan brukes som en frisk dessert,
men er også god som drikke
til sterk indisk mat.

Mango er den vanligste frukten
å bruke i lassi.

Åpne og lukk listene under med + og –

Slik gjør du

Vask hendene dine først og bruk forkle.
Ta fram alle ingrediensene du trenger.
Ta også fram utstyret du trenger.

  1. Sjekk at du har isbiter.
    (Du kan lage isbiter i forveien selv
    eller
    kjøpe ferdige isbiter
    i matbutikken.)
  2. Skrell mangoene og kutt dem i biter.
  3. Finn en bolle og bland sammen
    mango, appelsinjuice,
    kefir og sukker.
  4. Bruk en stavmikser og kjør
    til du kar fått en jevn drikk.
  5. Ha isbiter i glass,
    og fyll opp med mango lassi.

Tilbehør og variasjoner

Du kan også bruke naturell yoghurt,
surmelk eller kulturmelk
for å lage lassi.
Du kan bruke banan
i stedet for mango.

Du kan pynte glass med lassi
med frisk
sitron-melisse eller mynte.

Matiallergi eller matintoleranse

Kefir, surmelk, kulturmelk
og yoghurt inneholder
varierende mengder laktose.
Noen er allergiske mot sitrusfrukter.

Hjem (alle oppskriftene)