Sodd

Sodd er en suppe fra Trøndelag i Norge.
Det er en rett for både hverdag og fest.
Noen kjøper sodd i boks eller spann.
Andre lager soddet selv.

Åpne og lukk listene under med + og –

Slik gjør du

Vask hendene dine først og bruk forkle.
Ta fram alle ingrediensene du trenger.

Ta også fram utstyret du trenger.

  1. Skrubb eller skrell gulrøttene.
    Skjær dem i  ½ cm tykke skiver.
  2. Åpne en pakke sodd-boller.
    Ta ut halvparten.
    Frys resten hvis du har fryser.
    Spre bollene på en tallerken
    hvis de er frosne.
  3. Kok 4 poteter.
    Det tar 15-20 minutter.
    Ta tiden med mobilen din.
    Hell ut vannet.
    La potetene vente
    i kjelen med lokk på.

Mens potetene koker:

  1. Kok opp vannet med buljong-terninger i.
  2. Legg i gulrotskivene.
    La dem koke i 10 minutter med lav varme.
  3. Legg i soddbollene.
    Skru opp varmen litt.
    La bollene trekke i suppen
    sammen med gulroten
    i ca. 10 minutter til.

Skrell potetene og del dem opp
på tallerkener.
Hell opp soddsuppe.
Server soddet med godt brød
eller flatbrød til.

Tilbehør og variasjoner

Hvis du synes buljongen har for lite smak,
bruk en ekstra buljong-terning.

Du kan bruke en hel pakke sodd-boller.
Da blir soddet veldig kjøttfult.

Du kan godt lage
en dobbel porsjon sodd.

Oppvarmet sodd er godt.
Da trenger du bare å koke
en ny porsjon poteter.

Hvis du ikke finner sodd-boller
i butikken,

bruk sosisser i stedet.
Sosisser er små lyse pølser.
Skjær dem i 2 og bruk dem

som soddboller.

Matallergi eller matintoleranse

Soddboller kan inneholde gluten.
Det kan også buljongterninger gjøre.
Brød inneholder ofte gluten.

Sjekk pakningene for innhold.

Hjem (alle oppskriftene)