Orden på kjøkkenet gjør det
- enklere å lage mat
- oppbevare maten riktig
- finne det du leter etter
Lag gjerne et system med en hjelper
for å få orden på kjøkkenet ditt.
Under får du mange tips.
Tørrmat
I skuffer og skap
kan du ha tørrmat.
Det er for eksempel:
- posemat (supper, sauser,
gryteretter) - pasta og ris
- knekkebrød og kjeks
- salt, sukker og krydder
- mel
- kaffe, te og kakao
- nøtter
- tørket frukt
- uåpnet hermetikk
(metallbokser) - uåpnede glass
(syltetøy, tacosaus,
pesto, syltede agurker)
Fryseren
Legg frysevarer i fryseren
straks du kommer hjem
fra handleturen.
Det er veldig lurt å merke maten
med tekst om hva det er
før du legger den i fryseren.
Det gjelder spesielt mat som
kanskje blir lenge i fryseren.
Du kan teipe en lapp med tekst
på boksen eller posen.
Kanskje du skal ha en plan for
når du skal ta ut maten
og bruke den.
Kjøleskapet
I et kjøleskap er det flere soner.
Hver sone har ulik temperatur.
Boksene nederst er ment
for grønnsaker og
rotfrukter som poteter og gulrøtter.
De er svale områder.
Hyllene inne i skapet er for
matvarer som skal være kalde.
Matvarer som skal være kalde,
har ofte denne teksten:
Kjølevare 0-4o C.
Slike produkter er:
- melk, fløte og yoghurt
- juice
- majones og ost
- kjøttpålegg
- ferskt kjøtt, kylling og fisk
- åpnede glass med
tacosaus eller syltetøy
I dør-hyllene i kjøleskapet
kan du oppbevare:
- egg
- sennep og ketsjup
- soyasaus
- dressinger
- brusflasker
I hyllene i døren er det ikke like kaldt
som i de andre hyllene.
Gjennomsiktige bokser
gjør det lett å holde orden
på matvarene i kjøleskapet.
Hun skal lage frokost.
Det er enkelt å velge feske varer
når hun har så bra orden
i kjøleskapet sitt.