Sitronpasta er en populær,
kjøttfri rett fra Italia.
Den er veldig lett å lage.
Åpne og lukk listene under med + og –
Slik gjør du
Vask hendene dine først og bruk forkle.
Ta fram alle ingrediensene du trenger.
Ta også fram utstyret du trenger.
- Vask sitronen godt i lunkent vann
og tørk den.
På skjærefjøl, rasp fra sitronen det
ytterste tynne gule skallet. - Skjær sitronen i 2 og
press ut saften i en sitrus-presse. - Skrell og finhakk hvitløken eller
press feddene med en hvitløk-presse. - Stek hvitløken i litt olje i middels varme
til den er gjenomsiktig/gylden.
(Dette går ganske fort,
så pass godt på.
Hvitløken må ikke bli brun.)
Flytt stekepannen til side
opp på en bord-skåner. - Kok pastaen som anvist på pakningen.
Ha litt salt i kokevannet.
Det tar ca. 8-10 mnutter.
Ta tiden med mobilen din. - Hell ut mesteparten av pastavannet.
La litt bli igjen i kjelen så pastaen
ikke kleber. - Ha lokk på gryten og flytt den til side.
- Forbered sitronsausen i stekepannen
med hvitløken.
Ha pannen på middels varme igjen
og bland i fløte, sitronsaft, sitronskall
og pepper.
- Gi sausen et oppkok.
- Bland sausen med pastaen
og rør godt om. - Klipp 2 ss persille i pastaen.
- Server pastaen med raspet parmesan-ost.
God appetitt!
Tilbehør og variasjoner
Du kan la være å steke hvitløken først.
Da kan du presse hvitløken
rett på pannen og lage sitronsausen.
Smaken blir da skarpere.
Hvis du ikke har fersk hvitløk,
bruk 1 ss hvitløkspulver i sausen.
Matallergi eller matintoleranse
Vanlig pasta innholder gluten.
Det fins glutenfrie varianter.
Sjekk pakningen for innhold.
Noen er allergiske mot sitrusfrukt.